"Ca să faci bine, fă ce-ți place!"
Asta-i deviza care i-a schimbat viața și despre care nu se sfiește să admită, nu a aplicat-o de fiecare dată când a trebuit să schimbe câte ceva în propria carieră.
De formație conjuncturală teolog, jurnalist cu ștate vechi în radioul public, comunicator cu experiență acumulată în sistemul camerelor de comerț și în domeniul relațiilor internaționale, Mihai a înțeles abia după ce și-a întâlnit maestrul, regretatul cineast Alexandru Satmari, care este drumul pe care poate să meargă fără frica de a greși.
Reapropierea de natură prin vânătoare i-a adus înțelegerea unor ancestrale adevăruri pe care le aflase de la proprii săi bunici și părinți. Din această limpezire a venit apoi proiectul "Regatul Sălbatic". O emisiune manifest cu informație actualizată despre și cu animale sălbatice, despre respect de tradiții vechi românești legate de natură și pădure și despre conservare activă durabilă și sustenabilă a habitatelor naturale din România.
Mihai filmează, scrie, prezintă și produce împreună cu o echipă restrânsă de doar doi oameni nu mai puțin de 12-14 ediții de câte 30 de minute, din fiecare din seriile de până acum ale emisiunii "Regatul Sălbatic".
"Un lucru e cert: prezența omului în natură este cel mai perturbator factor. De aici și responsabilitatea majoră care revine tot omului și nu naturii, de a interveni activ la restabilirea unor echilibre naturale care altfel, în mod real, în acest moment nu pot fi altfel atinse, oricât de mult ne-am dori ca natura să aibă singură puterea de a se repara.
Cred cu tărie că noi ca nație trebuie sa ieșim odată și odată din ipocrizia pudibondă în care ne încadrăm cu mai mult sau mai puțin succes cu toții.
Nu vom intra pe un curs de normalitate ca societate dacă în loc să numim lucrurile ceea ce sunt, vom fi excesiv de precauți și “politically corecți”.
Asta cred și sunt sigur că pe telespectatorii mei îi califică tocmai împărtășirea acestei poziții legtă nu doar de natură și vânătoare, ci de întraga lor existență în România zilelor noastre."