Ulterior, a devenit realizator/prezentator al aceleiaşi emisiuni.
A prezentat de-a lungul timpului: ABC Utilitar, Diplomatic Club, Making-Off TVR. De asemenea, a realizat documentare pentru care a fost răsplatită cu premii importante: premiul A.P.T.R Opera Prima, pentru documentarul Noapte Sfântă în Maramureş; premiul doi la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folk Film, Slătioara, tot pentru documentarul Noapte Sfântă în Maramureş.
Dintre toate proiectele în care a fost implicată, cel mai drag îi este Cristinei Noapte Sfântă în Maramureş: "Am reuşit să transmit dincolo de sticlă, căldura şi sensibilitatea moroşenilor, pentru că am demonstrat că tradiţiile noastre chiar există şi nu doar la sat, că pot fi prezentate şi fără să-ţi lase impresia că e vorba doar de o regie ieftină, pusă în scenă când apar turiştii străini sau camerele de filmat, pentru că mi-am creat singură antidotul care-mi vindecă, pentru o perioadă, dorul de casă şi nu în ultimul rând, pentru că filmul a fost apreciat de profesioniştii din televiziune".
Din 2005 a fost realizatorul emisiunii Filme Şoc pe TVR 1 şi prezentatoare a emisiunii Moto Magia, pe TVR 2. În perioada 2018 - 2022 a fost realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.
În prezent, Cristina Şoloc face parte din echipa emisiunii „Exclusiv în România”.
Nu doar televiziunea este singura ei pasiune, ci şi şahul (a fost de trei ori campioană judeţeană în Maramureş şi s-a clasat în primii 10 pe ţară), motociclismul, muzica folk şi dansul.
"Tot ce pare dezordine în mine este zburdălnicie, tot ce pare scandal este avânt, iar ceea ce pare agitaţie este de fapt, viaţă. În doar două cuvinte: sunt leoaică. Sunt mamă, soţie, gospodină, motociclistă, cânt muzică folk acasă şi uneori în cluburi, joc şah pe pariuri, joc poker, dar nu pe bani".
Dacă ar fi să facă altceva decât televiziune, Cristinei i-ar plăcea să-şi vândă ideile: "Mi-ar plăcea să vând idei la modul cel mai serios. Să am propria mea afacere cu idei. Idei bune am, spun prietenii, dar n-am timp să-mi administrez afacerea. Momentan îmi vând ideile, în general, pe prietenie, iar de sărbători, pe bani, companiilor. O idee bună înseamnă 51% din afacere".
*Sursa foto - Cristina Șoloc în ie/România veritabilă - Oancea Elena