Andreea Ştiliuc realizează emisiuni diferite ca structură şi tematică („Cap de afiș”, „România diversă”, „Interviul săptămânii”, „Descriptio Moldaviae”, „Români fără frontiere”, „Reporter special”).
A intervievat personalităţi precum Patricia Kaas, François Jost, François Weyergans, Gigi Căciuleanu, Dinu Cocea, Mircea Daneliuc, Solomon Marcus, Anamaria Marinca, Silviu Purcărete, Matei Vişniec. A fost rezident în cadrul programului “Unpack the Arts”, destinat jurnaliştilor culturali.
Are în palmares mai multe distincţii, la festivaluri naționale și internaţionale. În 2016, a primit premiul pentru film documentar de televiziune din partea Uniunii Cineaștilor din România, cu „Parisul lui Matei”. Doi ani la rând (2011 şi 2012) a fost apreciată de APTR, la categorii diferite (Portret şi Interviu). La Festivalul Internaţional „Cronograf” de la Chişinău, secţiunea CadRO, a obținut premiul „Simpatia Publicului” (2015) şi menţiunea specială a juriului (2016, 2011). A câștigat premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Programe de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina (2011). De asemenea, a obținut diverse distincții la Simfest, Târgu Mureş.
Este pasionată de videojurnalism și de mobile journalism. Filmul “Happy Communism”, realizat în timpul “MoJo Workshop” inițiat de Circom Regional, a fost selectat printre cele mai bune cinci producții la categoria Phone Dox, la Festivalul Internațional ZagrebDox (2014).
Iubește filmul documentar. A participat la diferite programe de specializare în “Documentary Filmmaking”, organizate de Astra Film, DocuMentor, One World Romania, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și ZagrebDox.
Este cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A avut o bursă doctorală la Sorbonne Nouvelle Paris 3 şi a făcut un stagiu practic în redacţia emisiunii „Médias, le magazine” (France 5). În 2014 a luat parte la “Training the Trainers Course”, organizat de Circom Regional la BBC Academy Bristol.