loader
Foto

Galerie foto

Ultimul interviu al lui Johnny Răducanu, la Opre roma

Pe 22 ianuarie 2014,  emisiunea Opre roma a cinstit memoria celui care a fost și va rămâne veșnic  în gândurile și sufletele noastre noastre,  Johnny Răducanu . Ediţia poate fi urmărită pe tvrplus.ro

 

Pe numele său real Răducan Crețu, s-a născut într-o familie de romi cu tradiții muzicale de peste trei sute de ani. La 19 ani, s-a remarcat cu talent de interpret de jazz la contrabas, iar studiile muzicale și le-a făcut la Iași, apoi la Cluj, iar într-un final a ajuns la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București.

Îndrumător activ al tinerei generații, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii românești de jazz. A plecat printre noi pe 19 septembrie 2011. Opre roma vă propune să urmăriți un fragment din ultimul său interviu în care lăuda calitățile vocale și instrumentale ale unor romi extrem de talentați și celebri.

Damian Drăghici este cel despre care maestrul Johnny Răducanu spunea că este un tânăr care promite. Născut într-o familie muzicală, a început să învețe să cânte la nai la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra Radio din București. Are 18 albume înregistrate, iar astazi este senator în Parlament.

Unul dintre cele  mai importante evenimente pentru comunitatea romilor a fost Gala Excelenței Romilor - invitat Daniel Vasile, președintele Agenției Naționale pentru Romi.

 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

 

#TVRminoritati