loader
Foto

TVR Iaşi 24 la Cernăuţi, Ucraina

Evenimentele aniversare ale studioului Televiziunii Române din Iaşi ajung la sfârşit de săptămână şi în faţa publicului din Cernăuţi.

 

Programul cuprinde Caravana Filmelor Documentare de sâmbătă, 21 noiembrie 2015, ora 14.00, şi Spectacolul Folcloric TVR Iaşi 24 de duminică, 22 noiembrie, ora 12.00.

Sâmbătă, 21 noiembrie

Caravana Filmelor Documentare TVR Iaşi 24

Centrul Regional pentru Educație Estetică Cernăuți “Tineretul Bucovinei” (str. Eroilor Maidanului nr. 5)


Ora 14.00: TVR Iași 23 la Iași și Cernăuți- din culisele unui eveniment

Durată: 25 min.

Realizator: Raluca Aftene, Andreea Știliuc

Este making of-ul de la Iași și Cernăuți al proiectului TVR Iași 23 realizat în 2014. Ne amintim cum a fost la Iași și Cernăuți, în Caravana Filmelor Documentare şi la spectacolele de folclor.

 

Ora 14.30: Muntele de pe hotar

Durată: 25 min.

Realizator: Raluca Aftene

Trei Fântâni. Un sat la poalele Hăşmaşului Mare între Moldova și Ardeal, pe vechiul hotar cu Imperiul Austro-Ungar.  În sat, lumea vorbește două limbi diferite. Românii au casele de o parte a râului, ceangăii de celealtă. Dar peste acest hotar au construit nenumărate punţi.

 

Ora 15.00: Culorile lui Gheorghe Ciobanu

Durată: 36 min.

Realizator: Carmen Olaru

Lumea satului îl inspiră. Poveștile oamenilor dau viață tablourilor sale. Pictează cu credință și  fiecare lucrare pe care o pregătește pare o rugăciune. Iubește culoarea care se lasă sedusă odată cu fiecare tușă a sa, cu fiecare anotimp dăruit cu bucurie.

 

Ora 15.45: Ia’și descoperă, proiect TVR Iași 2015

Durată: 70 min.

Vor fi prezentate filmele realizate de echipe de televiziune din foste capitale culturale europene: Atena(Grecia), Santiago de Compostela (Spania),  Porto(Portugalia),  Maribor (Slovenia), Sibiu (Romania), precum și din Chișinău (Rep. Moldova)

 

Ora 17.00: Parisul lui Matei  si Matei Vișniec, rege la Avignon (fragmente)

Durată: 27 min.

Realizator: Andreea Ştiliuc

Matei Vișniec este considerat cel mai important dramaturg român contemporan. Piesele sale sunt traduse în peste 20 de limbi şi sunt jucate în peste 50 de ţări. La invitația scriitorului, o echipă TVR Iași, formată din jurnalista Andreea Știliuc și cameramanul Relu Tabără, a fost prezentă în luna iulie în Franța, pentru realizarea unor filme documentare despre Parisul văzut de Matei Vișniec și despre cea de-a 50-a ediție a secțiunii OFF a Festivalului de la Avignon.

 

Ora 17.30: Making-of TVR Iasi 23 la Chișinău

Durată: 25 min.

Realizator: Carmen Olaru

Final de proiect TVR Iaşi 23 în urmă cu un an la Chişinău, cu o sală arhiplină apaludând şi cântand în picioare minute în șir. Nu ne oprim aici, continuăm cu TVR Iași 24.

 

Duminică, 22 noiembrie

Spectacol folcloric

Centrul Regional pentru Educație Estetică Cernăuți “Tineretul Bucovinei” (str. Eroilor Maidanului nr. 5)

ora 12:00

Cu Sofia Vicoveanca, Viorica Macovei, Alexandru Brădăţan, Angelica Flutur, Nicu Mâţă, Andreea Chişăliţă, Laura Erhan, Ana Maria Calancea, Emilia Nicorici, Ana Apetrăchioaie, Iurie Levcic, Gheorghe Stratulat, Odorica Bostan, Orchestra „Mugurelul” Cernăuţi, dirijor de Nicolae Hacman, Grupul Trambita de la Universitatea Bucovineană de Medicină Cernăuţi, Ansamblul de dansuri „Mugurelul” din Cernăuţi, Formaţia Folclorică “Perla”, Şcoala Populară de Artă Cernăuţi.

 

Proiectul TVR Iaşi 24 este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Evenimentele desăşurate la Cernăuţi, Ucraina, sunt realizate cu sprijinul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi. Parteneri media: Cronici Bucovinene, Real TV, Libertatea Cuvântului.

 
„Zilele Culturii Sârbe la Timișoara” | VIDEO

„Zilele Culturii Sârbe la Timișoara” | VIDEO

publicat: luni, 07 octombrie 2024

În cadrul „Zilelor Culturii Sârbe la Timișoara” moștenirea culturală și spirituală a fost celebrată cu o serie de evenimente artistice și literare.

Bisericile din Petroșani reprezintă un simbol al diversității etnice și religioase care caracterizează această regiune din Valea Jiului.

Programul

Săptămâna "Școala altfel" reprezintă o inițiativă educațională semnificativă, introdusă în România în anul 2016, având scopul de a promova ...

 

#TVRminoritati