Un loc mirific, cu peisaje fermecătoare și oameni care păstrează tradiții străvechi. În satul de vacanță din comuna Năruja vizităm un centru de echitație unde caii mănâncă jăratic ca-n povești, gătim în natură, mergem la o cabană unde ne desfătăm cu bunătăți din gastronomia moldovenească și facem o mică demonstrație pe cea mai lungă tiroliană din județul Vrancea.
Îl cunoaștem pe singurul meșter de cimpoaie din piele de ied din România și ascultăm faimosul ansamblu de cimpoieri din Nistorești. Numeroși turiști din țară și de peste hotare vin aici special să cunoască tradițiile din zona de munte.
Aflăm cum să gătim mușchiul de porc la loșniță, un fel de mâncare specific vrâncenesc și preparăm tochitură de berbecuț, o mâncare tradițională din Țara Vrancei.
Ne este gazdă și ghid Corneliu Bercariu, care ne așteaptă în comuna vrânceană Năruja pentru a ne bucura sufletele de „un colț de rai” veritabil.
TVR 3 a redifuzat sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 10.30, o ediție a emisiunii „Descriptio Moldaviae” - Turist în Munții Vrancei.
***
Prezentator: Raluca Aftene
Producător: Violeta Gorgos