loader
Foto

„Toți Împreună”, la TVR Craiova | VIDEO

În ediția de duminică, 3 decembrie, a emisiunii „Toți Împreună” v-am prezentat o “Românie de poveste”, care cuprinde poveștile de viață a două familii remarcabile din Craiova. Acestora li se mai adaugă alte două povești despre istoria și opera a două mari personalități din lumea literară.

 

.

La rubrica “Romi pentru Oltenia” am fost timp de o zi musafirii familiei Boată, o familie de artiști care scriu istoria muzicii jazz. Prin puterea exemplului, ei au dovedit că se poate. Totul este să vrei și să muncești. Talentul e dar divin, dar fără muncă, harul se risipește.

Când vorbim de “Oltenia Multietnică” aducem în prim plan povestea familiei Bulandra, păstrătoarea unei moșteniri de excepție pentru orașul nostru, Adrian fiind nepotul arhitectului italian Ferdinand Bulfon.

Iar cercetătorii Muzeului Cărții și Exilului Românesc din Craiova au prezentat la rubrica “O carte…O minoritate”, pe de o parte, povestea familiei Brauner, o familie de etnici evrei, iar pe de altă parte, opera scriitoarei de origine germană, Herta Muller, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură.

Imagine : Mihai Murărețu, Dan Catană, Dorel Zidaru, Ionuț Șerban
Editor imagine : Ramona Popa
Realizator : Marga Bulugean

 
Cea mai bună plăcintă de dovleac, la un festival culinar bulgăresc din Teleorman | VIDEO

Prima ediție a festivalului culinar al plăcintei de dovleac s-a desfășurat în Teleorman și i-a bucurat pe participanți cu mâncăruri tradiționale ...

"Transilvania Policromă", la ceas de sărbătoare | VIDEO

publicat: miercuri, 27 decembrie 2023

La ceas de sărbătoare vă propunem o ediţie specială a emisiunii "Transilvania Policromă", care are în prim-plan comunitatea ucrainenilor care ...

Ucraineni reuniți la Tg. Mureș | VIDEO

Ucraineni reuniți la Tg. Mureș | VIDEO

publicat: vineri, 22 decembrie 2023

Sute de refugiați ucraineni au venit sâmbătă la Târgu-Mureș pentru a marca venirea sărbătorilor de iarnă.

 

#TVRminoritati