loader
Foto

Sîrbii l-au sărbătorit pe Sfântul Sava la Timișoara

Sfântul Sava este prezent în mijlocul sîrbilor pretutindeni în lume, constituind de-a lungul secolelor un fundament al naţiunii. Sîrbii îl venerează şi îl omagiază pe cel care le-a definit identitatea.

 

În România spectacolul de gală se organizează în fiecare an chiar în ziua Sfîntului Sava, în 27 ianuarie, la Opera Română din Timişoara.

În 2015, în faţa publicului care a umplut sala, imnul Sfîntului Sava a fost cîntat de Corul Bisericii Sîrbe din Timişoara-Cetate, sub îndrumarea dirijorului Ioţa Bugarski, cel care a pregătit şi programul muzical al spectacolului.

Partea vorbită, coordonată scenic de tînărul şi talentatul actor Marko Adzic, a fost concepută de către scriitorul Slavomir Gvozdenovici şi interpretată de elevi şi actori ai trupei de teatru sîrbesc din Timişoara, acompaniaţi de orchestra de tamburaşi „Zlatna suza/ Lacrima de aur” din Diniaş. Solist a fost Pera Todorovici.

În partea a doua a concertat renumita formaţie Legende din Belgrad.

Emisiunea "Orizonturi Sîrbești" se difuzează marţi 17.02.2015 la ora 12.20 pe TVR3 (cu reluare marţi 17.02.2015 la ora 23.50) iar pe TVR Timișoara această ediție a emisiunii este difuzată miercuri 18.02.2015 la ora 19.30.

(w882)

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

"Vocile Negostinei", tradiții bucovinene | VIDEO

publicat: joi, 26 decembrie 2024

În inima Bucovinei, satele ucrainești păstrează cu sfințenie tradiții care transcend timpul, iar "șezătorile" reprezintă o expresie emblematică a ...

Ziua Minorităților Naționale în România: O sărbătoare a diversității și unității | VIDEO

Ziua Minorităților Naționale în România, sărbătorită anual la 18 decembrie, reprezintă un prilej de celebrare a diversității culturale și etnice ...

“Dublu autoportret” - Reflectarea diversității culturale în Bacău | VIDEO

Ziua Mondială a Minorităților a fost marcată în Bacău printr-un eveniment cultural deosebit, organizat de Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”.

 

#TVRminoritati