loader
Foto

"Selfie": Renee Renard | VIDEO

Renée Renard provine dintr-o familie a coloniștilor care au venit în Banat, în sec. XVIII, din Lorena și Schwarzwald. Povestea sinuoasă a vieții artistei o aflați la SELFIE. La TVR Timiṣoara: sâmbătă, 15 iunie, ora 17:30, duminică, 16 iunie, ora 12.00. La TVR 3, ediția este sâmbătă, 15 iunie, ora 13:00.

 

Strămoșii ei au fost printre fondatorii localităților Triebswetter (Tomnatic) și Blumenthal (Mașloc) în 1772. Acest lucru i-a influențat întreaga viață. În casa ei se vorbea germană și maghiară, rar în română. Mama vorbea franceză cu Reneea, înscris-o la școală la secția de limbă germană, astfel încât a învățat să scrie și să citească aproape concomitent în germană, română și engleză.
.
În clasa a VII-a s-a transferat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și s-a îndrăgostit iremediabil de arta plastică. Pentru că facultate de arte nu exista la Timișoara, a vrut să studieze horticultura, dar nu a fost să fie și a ajuns la medicină veterinară. Mai tărziu, s-a reprofilat pe management. A făcut studii postuniversitare de managementul afacerii. A lucrat 25 de ani în management, iar în pandemie a renunțat la firmă și la job, a urmat Masterul de Sculptură-Ceramică devenind artist vizual independent. Ca artist a exploatat temele de care a fost pasionată mereu: antropologie (istoria locurilor și a locuitorilor din Banat, cu accent pe povestea familiei sale) și biologia.

.

 
Sulița-de-Sus: O cronică a timpului în inima Bucovinei

Sulița-de-Sus: O cronică a timpului în inima Bucovinei

publicat: miercuri, 02 aprilie 2025

În inima Bucovinei, un tărâm unde munții șoptesc povești deasupra izvoarelor, iar vântul mai poartă ecourile cântecelor străvechi, se află un loc ...

Contravorbe: Neagră sau albă, o pisică este bună dacă prinde șoareci | VIDEO

Discuția despre China este concentrată adesea pe temeri și prejudecăți, ignorând complexitatea ascensiunii sale economice și culturale.

Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

Tradiția Fărșangului în Dudeștii Vechi | VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Fărșangul, echivalent cu "lăsatul secului" românesc, reprezintă o sărbătoare importantă pentru comunitatea bulgară din Banat.

 

#TVRminoritati