loader
Foto

"Sarea în bucate": plăcintă cu brânză și bograci, ca la Tormac | VIDEO

Premieră la "Sarea în bucate", marți, 12 martie, de la 20:30, la TVR Timișoara. Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, cum este făcută la Tormac.

 

.
Comunitatea maghiară din Banat, recunoscută pentru bucătăria condimentată, ne-a primit cu brațele deschise. Unde? La Tormac (Vegvar) și am descoperit o rețetă de plăcintă cu brânză specifică cum numai aici se face, dar și tradiționalul bogracs făcut ca la carte.

Miercuri, 13 martie, de la 13.30, vă spunem rețeta de bograci, așa cum face doamna Eva de la Tormac, din județul Timiș. Aflăm și care este diferența dintre gulaș, papricaș dar și bograciul cu găluște din făină de grâu. Bineînțeles descoperim și condimentul care dă gustul specific acestui fel de mâncare, nelipsit din bucătăria ungurească.

.
Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

 
Prim-Plan Obiectiv: Ziua Romilor | VIDEO

Prim-Plan Obiectiv: Ziua Romilor | VIDEO

publicat: marţi, 09 aprilie 2024

Luni, 8 aprilie, de la ora 16.00, în direct la TVR Craiova, am discutat despre cei 30 de ani de arhitectură cu președintele Ordinului ...

8 aprilie - Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

8 aprilie - Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

publicat: marţi, 09 aprilie 2024

O expoziție care sintetizează parcursul istoric al romilor pe teritoriu românesc a fost deschisă la Cluj-Napoca de Ziua Internațională a Romilor.

România diversă, ediție specială de

Luni, 8 aprilie, de la ora 12:00, Cătălin Sava v-a invitat la o ediție speciala "România diversă".

 

#TVRminoritati