Miercuri, de la 13.30, pe TVR Timișoara ați aflat poveștile unui agricultor pasionat de bucătărie, de la care descoperim câteva rețete cu salată verde, altceva decât celebra salată cu dresing.
După atâția cârnați, căltăboși și șfarcă, a venit și vremea grințaicurilor, adică verdețurilor. Sarea în bucate ajunge la serele BIO de la Șag, unde nu mai puțin de vreo 25.000 de fire de salată își așteaptă gurmanzii.
„Când am făcut serele puteam să aleg între bio sau așa cum face tot restul lumii. Un tehnolog priceput mi-a spus că, am de ales între conștiință și o afacere din care să scot mulți bani.", ne povestește Adrian Orza, printre straturile de salată verde ce tronează cele 2 sere tehnologizate după ultimele standarde. „Au fost și situații în care am pierdut producția de castraveți din cauza dăunătorilor. Dacă nu am fi fost acreditați ca BIO, puteam stropi
cu pesticide și am fi salvat totul imediat. Nu e ușor, dar mă tot gândesc la sănătatea oamenilor și atunci știu că merită."
***
Prezintă- Dan Liuț
Gazdă- Adrian Orza