De luni, 16 octombrie, emisiunea "Sarea în bucate" se vede și la TVR 2 începând cu ora 17.30, în fiecare zi de luni, sub genericul "România în bucate".
În primul episod, vă propunem o zacuscă ucraineană pe care dacă o veți gusta vă garantăm că orice fel de rețetă ați făcut până acum, aceasta va intra definitiv în meniul familiei voastre. În plus, dacă aveți copii care strâmbau din nas când auzeau de o felie de pâine cu zacuscă, această rețetă este pe gustul celor mai mofturoși dintre cei mai mici critici.
.
Secretul este felul în care se toacă legumele, astfel încât zacusca să devină o pastă fină și gustoasă.
.
Daniela Holzheimer ne-a invitat în Poiana Mărului, în județul Caraș-Severin, să ne arate pas cu pas cum prepară această zacuscă miraculoasă, pe care toți turiștii ce îi găzduiește, o adoră, fie la micul dejun, fie la pachet în expedițiile din zonă sau chiar și seara, la cină. Nu este grea și nu te arde la stomac. Singurul său defect e că tot ai mai cere o porție.