loader
Foto

"Sarea în bucate": Coaste de porc la cuptor cu sos de bere | VIDEO

Poftiți de vizionați rețetele de la "Sarea în bucate", marți, de la 20:30, în premieră la TVR Timișoara!

 

.
Coastele de porc erau considerate în bucătăria bănățanului, de sărăcie. Mare preț nu puneau pe ele, decât când venea vorba de vreo mâncare de curechi, ori păsulă sau zamă. De obicei, se puneau la afumat și dădeau gust prin densitatea de oase, dar nu și prin cantitatea de carne. De aceea, nici nu erau prea apreciate. Astăzi, în schimb, coastele sunt la mare căutare, iar cererea a ridicat și prețul.

Acum, sunt chiar nelipsite din meniurile multor restaurante. Și cum par să intre în rețetarul multor gospodine, le-am aflat și noi secretul de la bucătar Iustin Mazarache. L-am găsit prin plimbările noastre la Poiana Mărului, în timp ce căutam celebra rețetă de bere Scorillo, devenită brandul locului. Așa am aflat că el face sosul de bere care se folosește la coastele de porc la cuptor, din berea arămie de aici.

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

 
„Etnicity”, un city break în România multietnică, la TVR 1

Toamna aceasta, Redacția Alte Minorități a Televiziunii Române aduce diversitatea etnică urbană la TVR 1, dând startul unei noi producții tv: ...

Premieră: Rubrică în limba rromani, în cadrul emisiunii „Opre Roma”, la TVR 1

Realizată și prezentată de doi oameni valoroși ai comunităţii rrome, actori și activiști culturali recunoscuți – Zita Moldovan și Sorin Aurel ...

Urmărim o ediție "Europolis" despre comunitățile bulgare din satele Lunca și Vișina, județul Tulcea. Moștenirea lor muzicală, meșteșugărească și ...

 

#TVRminoritati