loader
Foto

"Sarea în bucate": Coaste de porc la cuptor cu sos de bere | VIDEO

Poftiți de vizionați rețetele de la "Sarea în bucate", marți, de la 20:30, în premieră la TVR Timișoara!

 

.
Coastele de porc erau considerate în bucătăria bănățanului, de sărăcie. Mare preț nu puneau pe ele, decât când venea vorba de vreo mâncare de curechi, ori păsulă sau zamă. De obicei, se puneau la afumat și dădeau gust prin densitatea de oase, dar nu și prin cantitatea de carne. De aceea, nici nu erau prea apreciate. Astăzi, în schimb, coastele sunt la mare căutare, iar cererea a ridicat și prețul.

Acum, sunt chiar nelipsite din meniurile multor restaurante. Și cum par să intre în rețetarul multor gospodine, le-am aflat și noi secretul de la bucătar Iustin Mazarache. L-am găsit prin plimbările noastre la Poiana Mărului, în timp ce căutam celebra rețetă de bere Scorillo, devenită brandul locului. Așa am aflat că el face sosul de bere care se folosește la coastele de porc la cuptor, din berea arămie de aici.

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#TVRminoritati