loader
Foto

"Sarea în bucate": Coaste de porc la cuptor cu sos de bere | VIDEO

Poftiți de vizionați rețetele de la "Sarea în bucate", marți, de la 20:30, în premieră la TVR Timișoara!

 

.
Coastele de porc erau considerate în bucătăria bănățanului, de sărăcie. Mare preț nu puneau pe ele, decât când venea vorba de vreo mâncare de curechi, ori păsulă sau zamă. De obicei, se puneau la afumat și dădeau gust prin densitatea de oase, dar nu și prin cantitatea de carne. De aceea, nici nu erau prea apreciate. Astăzi, în schimb, coastele sunt la mare căutare, iar cererea a ridicat și prețul.

Acum, sunt chiar nelipsite din meniurile multor restaurante. Și cum par să intre în rețetarul multor gospodine, le-am aflat și noi secretul de la bucătar Iustin Mazarache. L-am găsit prin plimbările noastre la Poiana Mărului, în timp ce căutam celebra rețetă de bere Scorillo, devenită brandul locului. Așa am aflat că el face sosul de bere care se folosește la coastele de porc la cuptor, din berea arămie de aici.

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

 
Sărbătoarea Lăzăriței: Continuitate și identitate | VIDEO

Sărbătoarea Lăzăriței devine un moment de reîmprospătare a spiritului comunitar și de celebrare a valorilor culturale care definesc comunitățile ...

Emisiunea "La Porțile Orientului" explorează  semnificația profundă a Ramadanului, perioada cea mai sacră pentru musulmani, cu un accent ...

Conservarea identității lipovenești: Poisul, arta și memoria colectivă | VIDEO

Comunitatea lipovenească, cu o istorie bogată și o identitate distinctă, păstrează cu sfințenie elemente tradiționale ce definesc portul și ...

 

#TVRminoritati