loader
Foto

Galerie foto

Sărbători magice în Transilvania

Cea mai diversă etnic parte a ţării îşi dezvăluie, la TVR Cluj, tradiţiile legate de sărbătorile de iarnă într-o serie de ediţii speciale ale emisiunii “Transilvania Policromă”.

 

În data de 23 decembrie, de la ora 18.30, pe TVR Cluj, aflăm cum serbează Crăciunul slovacii din Transilvania. În studio va fi prezentă Jozefina Furikova, etnolog, care va dezvălui din bogăţia folclorului acestei minorităţi din zona Bihor-Sălaj.

O altă ediţie specială a emisiunii“Transilvania Policromă” va fi difuzată în data de 30 decembrie, de la ora 18.30. Vor putea fi urmărite atunci mărturii etnografice surprinse, de-a lungul timpului, prin camera de vederi a TVR Cluj, în sânul diverselor etnii: romi, germani, ucraineni. De la reţete gastronomice la cântece şi alte obiceiuri, toate îşi propun să dovedească, încă odată de ce acest colţ de ţară este unic în lume prin bogăţia sa spirituală.

În 6 ianuarie, atunci când, pentru mulţi sărbătorile de iarnă se apropie de sfârşit, pentru alţii abia încep. Este şi cazul creştinilor ortodocşi de rit vechi care serbează în data respectivă Ajunul Crăciunului. La TVR Cluj, de la ora 18.30, o ediţie specială marchează acest moment prin intermediul membrilor comunităţilor de ucraineni şi armeni. Invitaţi vor fi vicarul general ucrainean din Sighetu Marmaţiei, Ioan Piţura, deputatul Ivan Marocico şi, prin telefon, deputatul Varujan Pambuccian.

 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

 

#TVRminoritati