loader
Foto

Ruxandra vs. Ruxandra, la „Care pe care” | VIDEO

Suntem mereu în căutare de concurenți care au cuvintele corecte la ei. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00, Ruxandra Gheorghe-Negrea îi aduce în faţa telespectatorilor pentru a completa misiunea cuvintelor corecte. Noi ediţii „Care pe care”- la TVR 1, pe 18 şi 19 mai.

 

În platoul „Care pe care” vin în fiecare ediţie patru concurenți pregătiți să lupte pentru binele limbii române. Au de înfruntat greșeli frecvente, definiții, sinonime și, evident, au întâlnire cu meșterul construcțiilor gramaticale dezastruoase, Dorin zidaru. Pentru toți iubitorii de limba română, concursul „Care pe care” se vede la TVR 1 sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00.

La „Care pe care”, și pentru a vedea cum dă pe sticlă!

(w882)

Spune că a venit la „Care pe care” și pentru a vedea cum dă pe sticlă. Ar putea fi suspectat de frivolitate, dar tânărul de 33 de ani din Cehu Silvaniei, Sălaj, e medic stomatolog şi a deschis o clinică de stomatologie, unde lucrează patru medici. Împreună ajută pacienții care nu au posibilități financiare. Înălțimea lui impresionată, 1.90, se datorează și faptului că a fost jucător de volei la nivel semi-profesionist. Cu toate acestea, în viitor, Paul se vede fie în Parlamentul European, fie în televiziune. „Trebuie să te decizi! Politician sau prezentator? Hai să facem o probă de prompter”, l-a invitat Ruxandra Gheorghe-Negrea, care, după ce l-a văzut cum se prezintă, i-a promis: „Te-ai descurcat bine, Paul! Îţi dau mesaj când aflu de un anunț de prezentatori la TVR”.

(w882)

Pe lângă tânărul medic stomatolog, un specialist în documentare din Piteşti, un asistent cercetare, mare pasionat de ştiinţă, din Bucureşti şi o fostă asistentă medicală la pediatrie la Spitalul din Drăgăneşti, Olt au trecut prin rundele „Care pe care”, sâmbătă, la TVR 1.

Cum decurge lupta din arena cuvintelor corecte am văzut pe 18 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

 

(w882)

„Te unge pe suflet când îți mulțumește un fost elev că l-ai ajutat!”

Oameni fel de fel, de profesii și vârste diferite s-au întâlnit în arena „Care pe Care”, legați fiind de o pasiune comună: limba română. Împreună cu ei, subiectele și predicatele au ajuns în ordine firească.

(w882)

Tot cu asta se ocupă şi Ruxandra (43 de ani, din Bucureşti), profesoară de vocație, care consideră că talentul cu care a fost înzestrată este acela de a-i face pe oameni să înțeleagă. Se mândrește atât cu copiii care au ajuns la Olimpiada Națională de Limba Română, cât și cu reușita de a ridica un elev de la nota 2-3 la 8.50 la Bacalaureat. Întrebată de Ruxandra Gheorghe-Negrea unde se vede peste 10 ani, profesoara Ruxandra a avut răspuns emoţionant: „Te unge pe suflet când îți mulțumește un fost elev că l-ai ajutat!”.

(w882)

O studentă de 23 ani, studentă la master la Facultatea de Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti, un filolog, în vârstă de 47 ani, tot din capitală, momentan recepţioner la o multinaţională, şi o moldoveancă în vârstă de 56 ani, absolventă a Politehnicii, acum secretar la o şcoală din Măgura, Bacău, i s-au alăturat profesoarei de limba română în bătălia de cucerire şi răspândire pe scară cât mai largă a cuvintelor corecte. Ne-am amuzat, am aflat lucruri noi din şi despre limba română la „Care pe care”, pe TVR 1.

(w882)

Evident „Vânătoarea de greşeli” a continuat şi în ediţiile din weekend-ul trecut. „Am putea să schimbăm titlul rundei în Vănătoarea lui Dorin. Marele zidar pune la pământ toate construcțiile gramaticale, în moduri greu de imaginat. Construiește anapoda fraze în limba română, ceea ce aduce un tip de umor involuntar. Savuros, dar și periculos!”, ne-a reamintit Ruxandra.

(w882)

Încă de acum 150 de ani, Titu Maiorescu spunea că „beția de cuvinte acoperă, de fapt, lipsa de idei. Ea nu este decât un exces de vorbe goale, de cuvinte seci, fără un fir logic, care produc confuzie și stupoare”. Ei bine, beția asta poate fi tratată... cu o ploaie de cuvinte corecte. O nouă ediţie „Care pe care” am urmărit la TVR 1 şi duminică, 19 mai, de la ora 16.00.

 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati