loader
Foto

Galerie foto

România diversă - Un canadian la Iași

Baritonul Jean Kristof Bouton s-a născut în Canada. A crescut la o mică fermă din provincia Québec. În prezent, este solist al Operei Naționale Române Iași. Aflați povestea sa din emisiunea “România diversă”.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Jean Kristof Bouton a luat prima oră de canto la 13 ani, profesoară fiindu-i Cécile Vallée Jalbert. A studiat la Liceul de Muzică “Vincent d’Indy” din Montréal. A participat la masterclass-uri în Franța și Republica Cehă. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, obținând diploma de licență în anul 2010 și pe cea de master doi ani mai târziu. A fost finalist al prestigiosului concurs As.Li.Co., dedicat vocilor lirice tinere din Europa. Venirea sa în România s-a produs în urma unei întâlniri.

În mai 2012, a debutat la Opera Națională București în “Don Giovanni”. În toamna aceluiași an, a urcat pe scena Operei Naționale Române Iași în spectacolul “Indiile galante”, purtând semnătura maestrului Andrei Șerban. La doar 28 de ani, a interpretat deja roluri importante, având un repertoriu bogat.

Încet, România a devenit a doua sa patrie, iar orașul Iași, a doua casă.

România diversă

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iași: Duminică, 1 martie, ora 19.00

TVR 3: Sâmbătă, 14 martie, ora 15.30

 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

 

#TVRminoritati