loader
Foto

Reîntoarcerea zimbrilor în sălbăticie în Carpați după 200 de ani

Organizaţia ecologică WWF are în desfăşurare un program de reintroducerea zimbrilor în munţii Carpaţi.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În prima parte a emisiunii am discutat cu Alina Marcu, psiholog, despre sinucidere ca fugă de realitate.

În ultima perioadă valul de sinucideri a crescut îngrijorător. Motivele pentru care oamenii recurg la acest gest sunt diverse, dar este oare sinuciderea o soluţie la problemele cu care ne confruntăm în societatea de azi?

Depresia, problemele zilnice, teama şi nemulţumirile sunt doar câteva dintre motivele care îi fac pe unii oameni să recurgă la acest gest extrem. Fără să condamnăm pe nimeni încercăm să aflăm dacă nu există şi alte variante dacă cei care recurg la acest gest nu ar putea fi ajutaţi să aleagă o altă variantă, să renunţe să îşi ia viaţa.

În a doua parte a emisiunii am discutat despre reîntoarcerea zimbrilor în sălbăticie în munții Carpați după 200 de ani.

Tropotul copitelor de zimbri se vor auzi din nou în Munţii Ţarcu. 14 zimbri au fost eliberaţi în pădurile din zona Armeniş, judeţul Caraş Severin.

Organizaţia ecologică WWF are în desfăşurare un program de reintroducerea zimbrilor în munţii Carpaţi. Zona localităţii Armeniş din Caraş Severin a fost aleasă pentru că este una unde natura s–a păstrat în forma ei cea mai sălbatică. La sfârşitul săptămânii trecute mai multe exemplare de zimbri au fost lăsaţi în libertate completă.

Alţi 14 le vor călca pe urme de îndată ce vor fi pregatiţi să facă faţă vieţii în sălbaăticie. Proiectul de resălbăticire a zimbrului în Carpaţii Meridionali este susţinut de WWF România împreună cu Rewilding Europe şi mai mulţi parteneri locali, naţionali şi internaţionali care încearcă să creeze un model de dezvoltare durabilă în Carpaţi.

Aproape 300 de oameni au muncit pentru acest proiect , iar visul a devenit în sfârşit realitate. Invitați în studio au fost: Adrian Hăgătiş (şef proiect WWF) și Alexandru Bulacu (ofiţer de proiect WWF).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 15.06.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 16.06.2015 la ora 00:30.

 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati