loader
Foto

"Ora Regiunii": La Timișoara se înființează un Observator de Politici Culturale

Celelalte două teme ale emisiunii sunt din muzică și teatru.

 

Asociaţia Culturală Kratima lansează proiectul „Noi mize ale politicilor culturale. Dinamici europene” al cărui obiectiv principal este înfiinţarea, la Timişoara, a unui Observator de Politici Culturale, realizat pe modelul Observatorului de Politici Culturale de la Grenoble (Franţa).

Cofinanţat de Primăria Timişoara, proiectul constă, într-o primă fază, în organizarea unei serii de workshopuri de dimensiune internaţională, pe teme de actualitate în materie de politici culturale, precum favorizarea unei abordări globale a sectorului cultural, furnizarea unor instrumente de analiză teoretică şi operaţională, a unor soluţii de înţelegere a mizelor artistice şi culturale, precum şi a celor instituţionale. Invitați în studio sunt Camelia Mingasson- preşedinte Asociaţia Culturală Kratima și dr. Claudiu Mesaros- Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la U.V.T.

După prezenţa la cele doua ediţii ale Balului Vienez de la Timişoara, flautistul Matei Ioachimescu, revine în 18 martie 2014, de la ora 19, pe scena Filamonicii „ Banatul”, cu concertul intitulat PLAYLIST. Alături de el, pe scenă, va sta pianistul Horia Maxim. Amănunte despre spectacol şi despre turneul naţional ne va da chiar Matei Ioachimescu.

„Graffiti. Fotografii de familie”, propus de Teatrul Merlin în regia Mihaelei Lichiardopol şi scenografia lui Bajko Attila, este un spectacol cu tineri actori pentru tineri spectatori, adresîndu-se în special adolescenţilor şi studenţilor, dar în egală măsură şi adulţilor: profesori, părinţi, psihologi.

Spectacolul se vrea un semnal de alarmă care să-i responsabilizeze în primul rînd pe părinţi şi pe educatori. Temele atinse sunt diverse: exodul părinţilor în străinătate pentru a le asigura copiilor o situație materială decentă şi rămânerea acestor copii în custodia rudelor; situaţia tinerilor captivi între doi părinți aflaţi într-un conflict permanent, conflict adîncit de cele mai multe ori prin violenţă şi alcool; drama tinerilor ai căror părinţi sunt divorţaţi şi care trăiesc cu nostalgia familiei. Tema necomunicarii chiar şi în familiile "normale" este şi ea prezentă în economia spectacolui.

Cum se naște un asemenea spectacol aflăm de la regizorul Mihaela Lichiardopol.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 13.03.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 14.03.2014 la ora 11.30).

 

 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati