loader
Foto

Galerie foto

„Opre Roma” face retrospectiva anului 2013

În prima ediție din 2014, pe 8 ianuarie, Opre Roma aduce o selecție a celor mai reușite reportaje ale anului care s-a încheiat. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 13:00,  la TVR 1 și online pe TVR+.

 

Opre Roma - Ora Romilor, magazin de actualitate al minorității rome vă oferă în data de 8 ianuarie 2014, o selecție a celor mai reușite reportaje „Opre Roma" ale anului 2013.

„Opre Roma  reprezintă modul prin care spunem şi arătăm lumii că şi noi, romii, suntem oameni şi avem valorile noastre, iar meritul emisiunii este acela de a vi le prezenta. Şi noi putem fi croitori,  educatori, asistenţi medicali, doctori, electronişti, ingineri, jurnalişti, avocaţi, lăutari,  oameni care îşi câştigă respectul  prin ceea ce fac”, spune Carmen State, realizatoarea emisiunii.

Iar selecția de reportaje difuzată pe 8 ianuarie este un bun prilej pentru a le aminti telespectatorilor de romii care au depășit orice obstacole pentru a-și îndeplini visul. De la meșteșugarii care se luptă pentru a duce tradiția mai departe, până la poveștile copiilor care cred în puterea educației, astea sunt câteva dintre subiectele care au fost prezentate de-a lungul anului 2013, la Opre Roma.

Invitatul emisiunii din 8 ianuarie este sociologul Gelu Duminică, directorul Agenției „Împreună”, care mărturisește că trebuie să implicăm în mișcarea romilor clasa mijlocie a etniei și să sprijinim toți copiii talentați care învață bine și doresc să ajungă „cineva” în viață.

În aceeași ediție, Carmen State prezintă seria de acțiuni anti-violență împotriva femeilor - și, în mod special, împotriva femeilor rome -  organizate în 2013 de E-Romnja. Condusă de Carmen Gheorghe - un om foarte activ în viața romilor – E-Romnja promovează interesele femeilor rome pe agenda publică.

 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

 

#TVRminoritati