loader
Foto

Galerie foto

Omul și natura la "Orizonturi Sîrbești"

Invitatul emisiunii este biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

 

În ciuda tendinţei tot mai accentuate a omului urban de a se îndepărta de natură aceasta rămîne la fel de fascinantă, bogată şi diversificată pentru cei dispuşi să o descopere şi să se bucure de ea.

Acesta este şi mesajul invitatului emisiunii, biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

Cu ochii omului care cercetează, ai expertului care vede şi înţelege mai mult decît un laic, muzeograful şi biologul Sretko Milanovici, de la Muzeul Banatului, ne invită să privim cu mai multă atenţie micile comori ale naturii, plantele rare, florile, cu precădere orhideele, pe care le-a cercetat şi catalogat, ciupercile comestibile dar şi cele otrăvitoare.

Invitatul emisiunii ne sugerează şi cîteva trasee interesante şi nu foarte dificile în regiunea Banatului, atît de diversificată prin relief şi locuri frumoase. Emisiunea este ilustrată cu patru segmente tematice de fotografii realizate pe teren în timpul cercetărilor.

Emisiunea “Orizonturi Sîrbești” este difuzată pe TVR Timişoara miercuri 18.12 la ora 20.00 (cu reluare joi 19.12 la ora 11.00) iar pe TVR 3 marți 24.12 la ora 11.30 (cu reluare miercuri 25.12 la ora 0.00).

(w882)


 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

 

#TVRminoritati