loader
Foto

O ediție ”A doua Românie” despre patrimoniul cultural național

Tradiţiile, obiceiurile sau meşteşugurile româneşti sunt valori care unesc românii din interiorul şi din afara frontierelor, contribuind astfel la îmbogăţirea diversităţii culturale. Joi, 6 iulie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, am urmărit o ediție de colecție a emisiunii ”A doua Românie”, despre valori culturale, materiale sau imateriale.    

 

Despre nevoia de cunoaștere, promovare și conservare a patrimoniului cultural național a vorbit doamna Madlen Şerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

(w882)

Patrimoniul mondial înscris pe lista UNESCO reprezintă cartea de vizită a unei țări, iar România beneficiază de o moștenire culturală bogată și diversă.

Această listă cuprinde atât monumente reprezentative, obiective culturale și naturale, cât și ritualuri și obiceiuri recunoscute la nivel mondial.

Despre teatru și importanta dramaturgiei din perspectiva unui creator care s-a întors acasă după o îndelungată navetă culturală între Vest și Est,  am discutat cu domnul Matei Vișniec, scriitor, jurnalist și dramaturg.

(w882)

Premiera piesei „Cuvântul progres rostit de mama suna teribil de fals”, pusă în scenă de regizorul Botond Nagy, a avut loc recent la Teatrul Național. Spectacolul a fost primit cu mult entuziasm de public.

Criticii au apreciat-o ca fiind una dintre cele mai frumoase piese ale dramaturgului român.

Pentru recuperarea operei lui Miron Kiropol, cunoscut poet, prozator, traducător și pictor român stabilit în Franța, se fac numeroase demersuri. Ați aflat cine trudește la revenirea operei kiropoliene în România din interviul realizat de Sandrino Gavriloaia.

***

Moderator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

 
 „Minoritățile naționale îmbogățesc identitatea noastră.” Adriana Irimescu – noua prezentatoare a emisiunii „Convieţuiri”

Cele mai importante manifestări din viața minorităților naționale ne sunt aduse în atenţie în fiecare miercuri, de la ora 15.00, la TVR 1. Din 15 ...

"Vocile Negostinei", tradiții bucovinene | VIDEO

publicat: joi, 26 decembrie 2024

În inima Bucovinei, satele ucrainești păstrează cu sfințenie tradiții care transcend timpul, iar "șezătorile" reprezintă o expresie emblematică a ...

Ziua Minorităților Naționale în România: O sărbătoare a diversității și unității | VIDEO

Ziua Minorităților Naționale în România, sărbătorită anual la 18 decembrie, reprezintă un prilej de celebrare a diversității culturale și etnice ...

 

#TVRminoritati