loader
Foto

O discuție despre București și clădirile sale vechi, la „Intrare liberă” | VIDEO

Marius Constantinescu și invitații săi au vorbit, marți seară, la „Intrare liberă”, despre zonele protejate ale Capitalei.

 

În prima parte a emisiunii, Marius Constantinescu a discutat cu arhitecţii Anda Zota, Dragoș Popescu și fotograful Alberto Groșescu despre clădirile mauro-florentine din Capitală, surprinse în albumul „Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic”, recent lansat anul acesta, de Igloo Media.

Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic documentează și prezintă valoarea arhitecturală a unei stilistici de inspirație maură, florentină, venețiană, balcanică – într-un cuvânt, meridională sau mediteraneeană – ca expresie a unor regionalisme autentice sau de import, grupate sub umbrela eclectismului pitoresc. Din cauza eterogenității acestora, ele nu s-au putut constitui într-un limbaj unitar, fiind combinaţii ale mai multor stiluri, de unde și dificultatea unei definiri stricte”, explicau realizatorii, la evenimentul de lansare.

În cea de-a doua parte a emisiunii, Marius Constantinescu a vorbit cu arhitecta Claudia Pamfil și Cătălin D. Constantin, jurnalist și editor, (foto jos) despre intenția prefectului Capitalei de a reanaliza zonele construite protejate, dar și despre dezvoltarea orașului și amestecul de stiluri arhitecturale din București. Invitaților din platou li s-a alăturat, prin Zoom, și arhitectul și fotograful Vlad Eftenie.

Pe scurt, primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a acuzat pe prefectul Toni Greblă că intenţionează să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei. În replică, prefectul a susținut că au apărut în spațiul public informații potrivit cărora cele 86 de PUZ-uri pentru zonele protejate, din 2000, nu ar exista, de fapt. Miercuri urmează să aibă loc o discuție între autoritățile locale ale Capitalei pe această temă.

(w882) Intrare li

Urmăriți mai jos dezbaterea:

 


 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati