loader
Foto

Galerie foto

Cea mai bună plăcintă de dovleac, la un festival culinar bulgăresc din Teleorman | VIDEO

Prima ediție a festivalului culinar al plăcintei de dovleac s-a desfășurat în Teleorman și i-a bucurat pe participanți cu mâncăruri tradiționale bulgărești și un concurs de plăcinte, alături de dansuri și etalarea meșteșugurilor. Echipa TVR Craiova a pregătit pentru noi un reportaj care s-a difuzat marți, 9 ianuarie, de la ora 17.30, pe TVR3, într-o ediție a emisiunii „Lumea de aproape".

 

La Casa de Cultură din localitatea Izvoarele, județul Teleorman, acolo unde trăiește o inimoasă comunitate de bulgari, a avut loc prima ediție a festivalului culinar al plăcintei de dovleac, intitulat „Sladkata Banitsa”.

(w882) Placinte

Festivalul a fost organizat în patru părți: prima a fost dedicată rețetelor vechi de mâncăruri tradiționale bulgărești, în partea a doua a avut loc un concurs de plăcinte, costumele vechi de-o frumusețe rară s-au prezentat în cadrul celei de-a treia părți și, desigur, nu puteau să lipsească nici meșteșugurile specifice zonei, prezentate cu multă pasiune în partea a patra a festivalului, și care au bucurat sufletul oamenilor veniți din toate colțurile țării.

(w882) Placinte

Gospodinele din Izvoarele au gătit așa cum le găteau bunicile lor când erau mici. Au făcut pâine la țest cu piti plămadă și pitka. Ne-au surprins și cu deserturi simple, dar delicioase, care le-au amintit tuturor de copilărie.

(w882) Placinte

Evenimentul a fost organizat de Asociația Balgarski Izvori cu sprijinul Uniunii Bulgarilor Bănățeni din România.

***

TVR Craiova

Imagine: Ionuț Șerban

Realizator: Marga Bulugean

Editor imagine: Ramona Popa

Producător: Marga Bulugean

 
Cea mai bună plăcintă de dovleac, la un festival culinar bulgăresc din Teleorman | VIDEO

Prima ediție a festivalului culinar al plăcintei de dovleac s-a desfășurat în Teleorman și i-a bucurat pe participanți cu mâncăruri tradiționale ...

"Transilvania Policromă", la ceas de sărbătoare | VIDEO

publicat: miercuri, 27 decembrie 2023

La ceas de sărbătoare vă propunem o ediţie specială a emisiunii "Transilvania Policromă", care are în prim-plan comunitatea ucrainenilor care ...

Ucraineni reuniți la Tg. Mureș | VIDEO

Ucraineni reuniți la Tg. Mureș | VIDEO

publicat: vineri, 22 decembrie 2023

Sute de refugiați ucraineni au venit sâmbătă la Târgu-Mureș pentru a marca venirea sărbătorilor de iarnă.

 

#TVRminoritati