loader
Foto

Galerie foto

La Timişoara începe „Joc”-ul, urmat de „Zilele filosofiei”

Festivalul JOC constă într-o suită de acţiuni menite să îi aducă pe copii mai aproape de carte, de muzică şi de artă în general.

 

Asociaţia Culturală Kratima din Timişoara îi provoacă şi în acest an pe copii şi pe tineri, (dar nu numai pe ei), între 14 şi 24 noiembrie la „ JOC”.

Festivalul constă într-o suită de acţiuni menite să îi aducă pe copii mai aproape de carte, de muzică şi de artă în general, dar şi să îi facă pe aceştia să îşi cunoscă şi să îşi iubescă oraşul.(w500)

Ediţia a doua a debutat cu vernisajul expoţiţiei de fotografie „Timişoara din copilărie”şi cu un atelier literar marca Adriana Babeţi la care au participat elevi ai mai multor licee timişorene.

Organizatorii au mai pregătit un workshop coral coordonat de către câţiva dintre membrii corului „Madrigal” , o lansare de carte şi un spectacol muzical pentru copii.

Camelia Mingasson, preşedinte al Asociaţiei Culturale Kratima, ne va da detaliile despre festival, iar de cântat vor cânta live corurile „Cantanti” şi Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, conduse de prof. dr. Maria Gzuriş.

De-a lungul timpului, oamenii au căutat să dea o formă valoroasă spațiului în care au trăit, exprimând armonios natura lor interioară în forme arhitecturale sacre. Ce se ascunde totuși în spatele acelor construcții care continuă să ne inspire și azi, invitându-ne să ne pierdem în splendoarea lor?

Fie că vorbim despre catedrale gotice sau despre construcții megalitice, disciplinele care au contribuit la mistica acestor locuri au inclus matematica, filosofia, arta și religia, care nu erau privite ca științe distincte, fără vreo legătură între ele, ci erau interdependente.

În cadrul celei de-a X-a ediţii a evenimentului Zilele Filosofiei, Asociaţia Culturală Noua Acropolă vă invită la o întâlnire cu unele dintre simbolurile care au stat în spatele arhitecturii sacre, făcând din aceste spații adevărate punți între viața și experiența umană trecătoare și o lume guvernată de legi universale atemporale.

Evenimentul care se va desfăşura între 17 şi 30 noiembrie este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, cu ocazia Zilei Internaționale a Filosofiei decretată de UNESCO.

Cu amănunte vine la „Ora regiunii” Monica Varga, de la Asociaţia Culturală Noua Acropolă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 16.11.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 17.11.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati