loader
Foto

Galerie foto

Identități macedonene în Oltenia și inițiative artistice rome | VIDEO

Ne întrebăm adesea cine sunt macedonenii. De unde au venit ? Cum s-au așezat aici, în Oltenia? Ce au făcut de-a lungul anilor ? Cu ce s-au ocupat? La toate aceste întrebări a răspuns istoricul Constantin Câșlaru, etnic macedonean, la rubrica "Oltenia Multietnică", duminică 25 august.

 

.
(w882) Câșlaru a reușit să ofere o imagine complexă și nuanțată a modului în care macedonenii au influențat peisajul cultural din Oltenia de-a lungul anilor.

(w882)În aceeași ediție, atenția s-a îndreptat și spre tinerii romi aflați în detenție, prin intermediul unui proiect de educație muzicală coordonat de Andrei Dinescu. Acest demers inițiat are rolul de a oferi acestor tineri o oportunitate de dezvoltare personală și profesională, precum și de reintegrare în societate. Importanța educației muzicale în acest context este esențială, aducând bucurie și speranță în viețile celor implicați și contribuind la îmbunătățirea percepției comunității asupra romilor.

(w882)În plus, rubrica intitulată "Kalimera" a adus un strop de savoare estivala, prezentând cele mai populare dansuri grecești, un prilej de a celebra diversitatea culturală a regiunii. Ritmurile muzicii grecești au adus laolaltă comunitățile, subliniind legăturile dintre acestea și bucuria comună de a împărtăși tradiții.

Această ediție a fost nu doar o reflecție asupra identităților etnice din Oltenia, ci și un exemplu viu al împărtășirii experiențelor culturale. Prin discuțiile despre macedoneni, proiectul destinat tinerilor romi și celebrarea dansului grecesc s-a evidențiat importanța dialogului interetnic și a colaborării pentru a construi o societate mai unită și mai inclusivă.

 
Cu vaporul pe Dunăre. Expoziție inedită la Muzeul Apei | VIDEO

Institutul Liszt din București, cunoscut ca Centrul Cultural Maghiar, a avut onoarea de a colabora cu Muzeul Maghiar de Tehnologie și ...

Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Recent, un concert special a avut loc în cadrul Sinagogii Neologe din Arad, una dintre puținele sinagogi din Europa care nu poate fi observată ...

Expoziția "Dincolo de graniță" oferă o platformă artiștilor din Arad și din împrejurimi pentru a-și etala lucrările, evidențiind astfel talentul ...

 

#TVRminoritati