La “Breaking Fake News”, pe TVR1, Marian Voicu a stat de vorbă cu Generalul de brigadă Constantin Spînu despre situaţia din Ucraina, dar şi despre cum înfloresc dezinformările pe acest subiect la noi în ţară. Miercuri, 2 februarie, ora 23.00.
Va fi sau nu război în Ucraina? Va fi sau nu România angrenată în acest război? Pe fundalul incertitudinii, al negocierilor diplomatice mai mult sau mai puțin transparente, dezinformările câștigă teren în România.
La „Interviul săptămânii”, Marian Voicu a stat de vorbă pe această temă cu generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și relații publice al Ministerului Apărării Naționale. Şi ediţia din 2 februarie a emisiunii “Breaking Fake News” a fost dedicată combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. “Breaking Fake News” s-a difuzat miercuri, la TVR 1 , de la ora 23.00.
„Revista presei Fake, cu Horia Grușcă” ne-a pus la curent cu subiecte precum: listele negre ale Alianței pentru Unirea Românilor, moaștele tămăduitoare de COVID de la Suceava și ne-a uimit cu... o conspirație atomică deghizată în erupție vulcanică.
Rețelele sociale au distribuit de sute de mii de ori imagini cu tiruri transportând tancuri americane, o dovadă că România se pregătește de război. Subiectul s-a dovedit a fi o știre falsă. Ne-a adus toate amănuntele despre acest subiect Tatiana Țarfulea, la „Conspirația săptămânii”.
„Spărgătorii de Fake News, cu Zaiafet și Geminschi” ne-au spus tot despre mobilizarea rezerviștilor, oameni hibrizi cu conexiune bluetooth și apărarea de știrile false virale.
Codul QR care însoțește dovada vaccinării ne va transforma în sclavi ai guvernului mondial. Există un cod al bunelor maniere în pandemie? Dacă da, l-am aflat prin „Vocea patriotului raționale, cu Tetelu”.
În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea e realizată şi prezentată de Marian Voicu.