Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 2 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO
Eurobarometrul anual comandat de Parlamentul European ne furnizează câteva surprize: aflăm că românii se împotrivesc cel mai mult ajutorului dat Ucrainei și primirii de refugiați de război și că numărul românilor eurosceptici a crescut cu 25% de la aderare. Informaţiile sunt dezbătute de Marian Voicu şi Oana-Valentina Suciu – lector la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București. Interviul săptămânii deschide, ca de obicei, ediţia „Breaking Fake News”, şi pe 2 aprilie, la ora 19.00, la TVR 1.
Tatiana Țarfulea ne propune, la Conspirația săptămânii, un subiect controversat: portofelul digital. Este acest proiect european „un instrument de control al cetățenilor, care va transforma UE într-o închisoare în aer liber”? Vom vedea duminică, tot la „Breaking Fake News”.
Doi fruntaşi ai propagandei ruse îl insultă pe Vladimir Putin, disidenţii ruşi sunt urmăriți printr-un sistem de recunoaştere facială cu componente americane și tehnologia deep fake este o ameninţare veritabilă la adresa democraţiei. Sunt spicuiri pe care Horia Gruşcă le face în Revista presei fake.
La rândul lor, Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi propun un titlu... de Hollywood: „Diana Şoşoaca, harta și teritoriul (Rusiei)”. Cum îl comentează – aflăm în aceeaşi ediţie a emisiunii de la TVR 1.
Iar la rubrica Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram, primim detalii asupra unui subiect cu greutate: Moartea lui Stalin – cauze naturale sau conspirație?
Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 2 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 1.