Luni, 30 ianuarie, de la ora 16.30, la TVR2, s-a redifuzat o ediție „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Timișoara.
Ciorba de pește e mereu de sezon, căci balta are tot ce-i trebuie chiar și iarna. Și dacă de pescar te mai poți lipsi, de un bucătar care să-ți facă o ciorbă de pește adevărată, baș n-ai cum. Iar în Banat, se știe. Cea mai bună ciorbă o fac sârbii, chit că s-ar putea să ni-i punem în cap pe unii mai ocoși. Așa că, mergem direct la sursă. Trecem granița și îl căutăm pe Valeri de la Sărcia. Când să pună ceapa la călit, scoate Valeri al nostru o pastă pe care o drege direct în uleiul încins. Și uite așa, cu fiecare pas ne dăm seama de ce e memorabilă ciorba de pește sârbească. Poftiți de vizionați ca să-i aflați secretele.
Ne puteți urmări și pe canalul de Youtube al TVR Timișoara, dar și pe pagina oficială de Fb #Sareaînbucate.