loader
Foto

Călătorie culturală în Eibenthal: Festivalul Banat și diversitatea etnică | VIDEO

În ediția din 6 octombrie a emisiunii "Toți Împreună" am explorat fascinanta lume a comunității cehe din Eibenthal, localitate emblematică pentru diversitatea culturală din România.

 

În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Banat, organizat cu prilejul întâlnirii etnicilor cehi, am fost martorii unei convergențe bogate de tradiții, muzică și dansuri, demonstrând unitatea și armonia dintre diferitele comunități.
.

.
Festivalul, la care au participat peste 1500 de cehi sosiți din Cehia, nu a fost doar o sărbătoare a culturii cehe, ci și un prilej de întâlnire și celebrare a diversității. De la dansuri populare cehe la melodii îmbinând influențe arătoase, acest eveniment a evidențiat bogăția diverselor etnii care coabitează în această regiune a României.

În rubrica “Armeni Cult”, spectacolul a continuat cu dansuri armenești şi recitarea unor poezii scrise de talentata Armine Vosgania. Poeziile sale, inspirate din experiența culturală armeană din Craiova, au adus un omagiu profund comunității armene și au îmbogățit și mai mult atmosfera festivalului.

De asemenea, rubrica “O carte…o minoritate” ne invită să ne îndreptăm atenția către Muzeul Cărții și Exilului Românesc din Craiova, un simbol al literaturii și diversității culturale. Aici, discuția se va axa pe contribuțiile scriitoarei evreice Sofia Larian, subliniind importanța literaturii în consolidarea identității culturale a minorităților.

Prin aceste inițiative, emisiunea "Toți Împreună" ilustrează nu doar frumusețea diversității etnice din România, ci și puterea artei și culturii de a uni și inspira comunități diferite. Eforturile depuse pentru a celebra fiecare tradiție, dans și cuvânt ne reamintesc că, într-o lume din ce în ce mai interconectată, diversitatea este o valoare esențială ce merită să fie protejată și promovată.

 
Multiculturalitate în literatură | VIDEO

Multiculturalitate în literatură | VIDEO

publicat: miercuri, 16 octombrie 2024

Târgu-Mureș, un important centru cultural din România, reprezintă un exemplu elocvent al coexistenței armonioase între diversele identități ...

Etnic News. Diversitatea culturală a nord-estului României | VIDEO

Debutul emisiunii „Etnic News” aduce o oportunitate inedită de a explora bogăția multiculturală a nord-estului României.

Călătorie culturală în Eibenthal: Festivalul Banat și diversitatea etnică | VIDEO

În ediția din 6 octombrie a emisiunii "Toți Împreună" am explorat fascinanta lume a comunității cehe din Eibenthal, localitate emblematică pentru ...

 

#TVRminoritati