loader
Foto

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţă vara, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu au mers în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât de multe sunt de făcut. Am descoperit locuri bogate și pline de istorie, arome și povești la „Exclusiv în România”, dumincă, 26 mai, ora 17.00.

 

Împreună cu echipa „Exclusiv în România” am ajuns la final de săptămână la Constanța, orașul port şi punct de întâlnire între Orient și Occident. Pentru a descoperi amestecul de culturi şi pentru a pătrunde în atmosferă, gazda emisiunii, Cristi Tabără şi Ilinca Ciobanu, reporter de serviciu, ne-au propus să începem cu un tur de oraș multietnic, alături de Diana Slav, o tânără pasionată de istorie.

Duminică, 26 mai, de la ora 17.00, am descoperit şi bucătăria tătărească și am ascultat povestea uneia dintre cele mai consumate băuturi din lume, cafeaua. La Casa Turcească din Cobadin, tânărul etnic turc Harun Osman ne-a iniţiat în tainele și istoria cafelei.

(w882)

(w882)

(w882)

Și dacă tot suntem în zonă, facem o vizită la Jurilovca, la fotografii Daniela și Marian Sterea, originari din Constanța, care au ales să se mute la țară. Au cumpărat o casă din 1893 și au fondat proiectul „Lipovenesc”, prin care promovează tradițiile și obiceiurile comunității de ruși lipoveni din Dobrogea de Nord. Cine sunt Lulu și Piciu, cum găsești echilibrul împlinindu-ți un vis am aflat povestind cu cei doi tineri care au construit o casă nouă din chirpici, așa cum făceau bunicii.

(w882)

(w882)

(w882)

Iar la final de „Exclusiv în România” am participat la o șezătoare de cusături dobrogene, unde Epșen Memet, o tătăroaică plină de pasiune, îmbină motivele musulmane cu cele românești, creând bijuterii surprinzătoare.

(w500)

Duminică 26 mai, de la ora 17.00, am parcurso călătorie care anunță vara, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1.

***

Imagine - Vlad Micu, Dragoș Tănase, asistent Marian Brândușescu,

Șef producție - Alexandra Dragomir,

montaj - Vlad Nedelcu,

postprocesare sunet - George Craioveanu,

grafică - Gabriela Burcea,

producător - Marin Găbudean

 

 
Zilele Culturii Sârbe. Invitat special Teatrul Național Sârb din Pristina | VIDEO

Deși în anii precedenți Zilele Culturii Sârbe au început cu o proiecție de film, în acest an comunitatea sârbă a dorit să-și reafirme ...

Plantație de lavandă la Mailat | VIDEO

Plantație de lavandă la Mailat | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

Satul Mailat se află la granița dintre județele Timiș și Arad. Acolo se află o plantație de lavandă, unde toată lumea poate culege singura ...

O sărbătoare a copilăriei și a folclorului românesc, de 1 iunie, la TVR 3

De 1 iunie, Ziua Copilului, TVR 3 v-a invitat să redescoperiți bucuria copilăriei într-o ediție specială a emisiunii "Din Arhiva TVR".

 

#TVRminoritati