loader
Foto

"Altfel, dar la fel", pentru o societate cu perspectivă

Noua emisiune din grila TVR2, difuzată în direct în fiecare joi, de la 22:00, aduce în discuţie teme care scot la suprafață prejudecăți, limbajul urii, rasism, xenofobie sau discriminare.

 

Aceste subiecte care polarizează puternic societatea sunt cele care trebuie dezbătute pentru a fi înțelese într-o lumină corectă. Fie că vorbim despre drepturile minorității române în țările vecine, libertatea religioasă și discriminarea din motive religioase la locul de muncă, discriminarea de gen și sexismul, dreptul la viață și la moarte, drepturile LGBTQ+, toleranță, căsătorie și familia tradițională, drepturile imigranților și efectele circulației forței de muncă și multe altele, este nevoie de discuții ample și de înțelegerea perspectivelor.

Succesul unei democrații depinde și de implicarea societății în judecarea și luarea de decizii sociale, politice, culturale. Dar este societatea pregătită pentru a face față acestor provocări?

Colegii noștri, jurnaliștii Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici, propun o nouă emisiune în grila de primăvară, o producție TVR2 care invită telespectatorul de orice vârstă să ia parte alături de ei și de invitații lor la dezbaterea unor subiecte importante. În fiecare săptămână, la ALTFEL DAR LA FEL, vor fi sociologi, filosofi, profesori universitari, cercetători, activiști, oameni de cultură, personalități politice, care vor discuta subiectul într-o manieră echidistantă.

Vrem să aflăm împreună felul în care lumea și ideile se schimbă, cine suntem în fața polemicilor, cum ne asumăm responsabilitatea de a fi împreună într-o lume diversă și cum privim din noi perspective o temă importantă din actualitatea românească sau internațională.

Pentru o perspectivă cât mai largă, vă invităm să deveniți telespectatorii noii producții, ALTFEL DAR LA FEL, în direct în fiecare joi de la ora 22:00 pe TVR 2 și pe TVR+.

 

 
Cu vaporul pe Dunăre. Expoziție inedită la Muzeul Apei | VIDEO

Institutul Liszt din București, cunoscut ca Centrul Cultural Maghiar, a avut onoarea de a colabora cu Muzeul Maghiar de Tehnologie și ...

Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Recent, un concert special a avut loc în cadrul Sinagogii Neologe din Arad, una dintre puținele sinagogi din Europa care nu poate fi observată ...

Expoziția "Dincolo de graniță" oferă o platformă artiștilor din Arad și din împrejurimi pentru a-și etala lucrările, evidențiind astfel talentul ...

 

#TVRminoritati