Tableta de sănătate : joi, 17 aprilie, ora 19.00, TVR Iași și TVR 3.
Medicii atrag atenția asupra faptului că alimentația din primii ani de viață își pune amprenta asupra sănătății la maturitate. Mâncarea consumată în copilărie va determina obișnuințe pe parcursul vieții, influențând și starea de sănătate. Este foarte important ca părinții să își educe copiii și din punct de vedere alimentar de la vârste fragede.
Să ne obișnuim copiii să bea zilnic câte un pahar de lapte. Acest lucru va ajuta la consolidarea masei osoase și întărirea sistemului imunitar. Fructele și legumele nu trebuie să lipseasca din meniul fiecărei zile. Ele aduc copiilor vitaminele și mineralele de care au nevoie.
3 mese pe zi și două gustări este schema recomandată de specialiști. Aceasta cuprinde un mic-dejun bogat și hrănitor, un prânz care să conțină obligatoriu o supă, iar la cină și o salată.
Zicala din bătrâni că un copil trebuie să fie gras și frumos nu va aduce și sănătate. Nu trebuie să ne obligăm copiii să mănânce de fiecare dată absolut tot din farfurie deoarece riscăm să devină obez. Apetitul excesiv poate determina apariția diabetului și a tulburărilor sistemului endocrin. Și consumul exagerat de sare în copilărie poate predispune adultul de mai târziu la hipertensiune.
Alimentele pe care le consumăm și noi ca părinți în fața copiilor au un impact uneori negativ asupra lor. Mai multe despre alimentația la copii și bolile viitorului adult aflați joi, de la ora 19.00, în emisiunea „Tableta de sănătate”.
Tableta de sănătate
Moderator: Claudia Dănăilă – Tudose
Joi, 17 aprilie, ora 19.00
TVR Iași și TVR 3