loader
Foto

10 ani de la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și 2 ani de la invadarea Ucrainei pe scară largă

Ar putea acest conflict să devină unul înghețat? Este pacea posibilă în curând? La „Breaking Fake News”, Marian Voicu a stat de vorbă cu Cosmin Popa, cercetător științific la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, despre conflictul din ţara vecină. Duminică, 3 martie, ora 19.00, la TVR 1.

 

S-au împlinit zece ani de la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și doi ani de la invadarea Ucrainei pe scară largă. Ar putea acest conflict să devină unul înghețat? Este pacea posibilă în curând? Este Lumea liberă pregătită să fie alături de Ucraina pe termen lung? Duminică, de la ora 19.00, la TVR 1, la rubrica „Interviul săptămânii”, jurnalistul Marian Voicu a stat de vorbă cu Cosmin Popa, cercetător științific la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, despre conflictul din ţara vecină.

(w882)

După ce au învinovăţit statele vestice şi NATO pentru războiul neprovocat împotriva Ucrainei, propagandiştii Kremlinului pretind că moartea lui Alexei Navalnîi ar fi fost pusă la cale de către serviciile secrete occidentale. Între timp, presa rusă controlată de stat îşi continuă operațiunile de discreditare a celui care a fost principalul opozant al lui Putin, ca şi a văduvei sale. La „Conspirația săptămânii”, Horia Grușcă ne-a adus toate informaţiile pe acest subiect.

Volodimir Zelenski rămâne principala ţintă a falsurilor şi dezinformărilor lansate de propagandiştii Kremlinului, la întrarea în cel de-al treilea an de la invadarea pe scară largă a Ucrainei. Între timp, la presiunea jurnaliştilor, armata israeliană a recunoscut că propriul departament specializat în război psihologic a administrat un canal Telegram neautorizat pe care a distribuit, încă din octombrie anul trecut, înregistrări ale unor posibile crime de război comise în Gaza de soldaţii israelieni. Totul despre acest subiect, la „Revista presei fake”, cu Horia Grușcă.

La împlinirea a doi ani de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, pierderile de vieți omenești sunt enorme și costurile materiale uriașe. Deocamdată nu se întrevede un sfârșit și nimeni nu vorbește despre pace. Care au fost principalele momente ale războiului am aflat în rubrica „Istoria și istoriile sale”, semnată de Gabriela Avram.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări pe care ni le punem în fiecare zi primesc răspunsuri pertinente la „Breaking Fake News”, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

 

 
„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

Ziua Marelui „NU” | VIDEO

Ziua Marelui „NU” | VIDEO

publicat: marţi, 29 octombrie 2024

În fiecare an, pe 28 octombrie, Grecia sărbătorește "Ziua Demnității", o dată semnificativă ce marchează curajul și determinarea poporului grec ...

 

#TVRminoritati