loader
Foto

„Zilele Culturii Sârbe la Timișoara” | VIDEO

În cadrul „Zilelor Culturii Sârbe la Timișoara” moștenirea culturală și spirituală a fost celebrată cu o serie de evenimente artistice și literare.

 

Deschiderea a fost marcată de recitarea poeziei „Limba sârbească” de către actorul Marko Adžić, urmată de un program educativ susținut de elevii liceului sârbești „Dositej Obradović”.
..

.
Sărbătoarea este o oportunitate unică de a evidenția importanța limbii materne nu doar ca formă de comunicare, ci și ca element definitoriu al identității culturale.

Alfabetul, cuvintele, literatura, credința ortodoxă, tradițiile și obiceiurile sârbești formează baza unei culturi bogate, care se reflectă în toate formele de artă, inclusiv muzică și dans popular.

Dincolo de festivități, au avut loc discursuri din partea oficialilor, subliniind angajamentul față de promovarea culturii sârbe în contextul multicultural al României.

Punctul culminant al serii a fost acordarea premiului Uniunii Sârbilor din România lui Stevan Bugarski, un cercetător dedicat conservării și promovării culturii sârbe.

„Ziua Limbii Sârbe” este sărbătorită pe 21 noiembrie pentru a marca ziua în care, în 1827, Dimitrije Tirol i-a scris lui Vuk Karadžić că va tipări Almanahul” în noul alfabet chirilic.

 
Festivalul de Folclor al Minorităților Arad 2024: O sărbătoare a diversității culturale | VIDEO

În anul 2024, orașul Arad a avut plăcerea de a găzdui cea de-a 24-a ediție a Festivalului de Folclor al Minorităților, un eveniment remarcabil ...

„Zilele schimbării la faţă”: O sărbătoare a culturii sârbe în diasporă | VIDEO

În acest an, comunitatea sârbească a marcat cu bucurie cea de-a 31-a ediţie a „Zilelor Schimbării la Faţă”, un eveniment deosebit de important în ...

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

„Blockpost”, premieră la Timișora | VIDEO

publicat: miercuri, 06 noiembrie 2024

„Blockpost” reprezintă o coproducție teatrală deosebită, reunind talentul artistic din România și Ucraina într-un moment de profundă relevanță ...

 

#TVRminoritati